[Recenze] | Daniel Smith - Myslete jako Steve Jobs

Myslet jako Steve Jobs může být občas složité


Publikace Myslete jako Steve Jobs od Daniela Smithe přináší rychlého průvodce životem velkého inovátora, který svými myšlenkami a nápady bezpochyby změnil lidstvo. Kniha přináší tipy, jak se také stát myslitelem a průkopníkem. Stačí pouze chtít a vydržet.



Obecné rady, které zůstávají na povrchu

Daniel Smith na zhruba 160 stránkách rozebírá, jak se Steve Jobs stal tak úspěšným, uznávaným a známým. Protože v očích minimálně každého Američana je něco jako národní poklad. Kniha je rozdělena na dvě části (Dostaňte se na vrchol, Zůstaňte na vrcholu), které obsahují vždy velký počet kapitol. Ty jsou sice krátké, ale v závislosti na počtu stran knihy jsou stručné a dají čtenáři dostatek informací.
Na to, jak jsou krátké, přinášejí docela velké množství faktů. Jedná se zejména o vyprávění o počátcích Jobsovy kariéry. Jak zanevřel na školu, jaké byly jeho návyky, kdy a kde se potkal s tím čím oním člověkem a uzavřel tak do budoucna důležité kontakty.
Všechny tyto skutečnosti pak dají člověku ucelený obraz, kdo Steve Jobs ve skutečnosti byl. Ten navíc doplňují všelijaké citáty či motivační fráze, které se objevují téměř na každé druhé třetí stránce. A je fakt, že fungují, čtenáře skutečně navnadí a motivují.
Daniel Smith však se svojí knihou nejde do hloubky. Když už odbočí od vyprávění o Jobsovi, rozdává obecné rady a zůstává tak na povrchu. Ono se ani není čemu divit. Odvyprávět na 160 stranách celou Jobsovu kariéru a ještě k tomu psát svůj vlastní úhel pohledu na danou problematiku, dá opravdu zabrat, pokud autor nechce vynechat podstatná fakta.
Věřím, že kdyby se Smith rozepsal, vypadala by kniha úplně jinak. Obsahovala by daleko více informací, podrobnějších a i zajímavějších. Takto se čtenář musí spokojit s tím, co mu bylo naservírováno. V žádném případě se nejedná o odfláknutou práci ze strany Daniela Smithe, jen by určitě někteří lidé ocenili, kdyby do knihy dal o něco víc, než v ní nyní je.
Přesto Myslete jako Steve Jobs je kniha, která stojí za přečtení a když už nic, dozvíte se v ní ve zrkratce spoustu zajímavých informací o inovátorovi, jenž změnil svět.

Za poskytnutí recenzního výtisku děkuji nakladatelství Metafora.

Knihu lze koupit v e-shopu nakladatelství Metafora.


> ZDROJE: Obr. 1

Autor článku: EclecticGuy

Sdílej

Přečtěte si taky

Předchozí
Next Post »

2 komentářů

komentářů
1. srpna 2014 v 19:44 delete

Už nad ní nějakou dobu uvažuju,a pořád ne a ne se rozhodnout :D

Reply
avatar
3. srpna 2014 v 22:38 delete

Zkusit si přečíst tuhle knihu by měli asi všichni. Ale každému se to nemusí líbit. Mně to zas tak úplně taky nesedlo :)

Reply
avatar