[Recenze] | Maggie Stiefvaterová - Osudný polibek

Jediný polibek může být osudný



Maggie Stiefvaterová přichází s prvním dílem tetralogie Havraní bratrstvo, který je napínavý od začátku až do konce a při jehož čtení mnohdy i mrazí.




Lila Sargentová okolo sebe pořád slýchá, že svým polibkem zabije svou životní lásku. Dalo by se říci, že je dívka prokletá, alespoň to tak sama cítí. Její příbuzní se živí věštěním, ona však oplývá jiným darem – umocňuje síly ve svém okolí. To se však změní ve chvíli, kdy 24. dubna, v předvečer svátku svatého Marka, podnikne s Neeve, nevlastní sestrou své matky, výpravu na místní hřbitov, kde z ničeho nic uvidí ducha chlapce Ganseyho. Všichni lidé, jejichž duchové se na hřbitově zjeví, totiž do roka zemřou. A jelikož Lila chlapce v ten večer vidí, znamená to, že je buďto její životní láskou, nebo že ho zabila.
První díl připravované tetralogie Havraní bratrstvo s podtitulem Osudný polibek je v Česku již pátou autorčinou vydanou knihou. Opět se jedná o napínavé až mrazivé dobrodružství, kde není o záhady nouze. V jádru najdeme zajímavý, mysteriózní příběh, který čtenáři přibližuje tematiku duchařství, co nejvíc to jde, a navíc obsahuje i nástin velšské historie.


Celou recenzi si lze přečíst

Autor článku: EclecticGuy

Sdílej

Přečtěte si taky

Předchozí
Next Post »